Over Hoveko

Ruim 25 jaar geleden is Hoveko b.v. opgericht door Kees van den Hooven. Destijds heeft hij zich gespecialiseerd in tankmeting en tankalarmering op binnenvaarttankers. Zijn zoon Marco kwam na zijn schooltijd na enige omzwervingen bij hem in dienst en zijn andere zoon Erwin begon zijn eigen bedrijf en werkte veel samen met het bedrijf van zijn vader. Na het overlijden van hun vader in 2002 namen Marco en Erwin samen het bedrijf over en runnen al weer al die tijd samen het bedrijf. Hoveko is altijd een klein familiebedrijf gebleven, wat als groot voordeel heeft, dat er eenvoudig contacten kunnen worden gelegd en dat men snel geholpen wordt.

Inmiddels varen er nu al ruim 100 schepen met hun installatie rond. In al die jaren is er toch ook wel het één en ander veranderd in deze tak van de binnenvaart. Daar waar er jaren geleden voornamelijk met mechanische Krohne, Brooks of Heinrich niveaumeters werd gewerkt, plaatsen zij tegenwoordig voornamelijk ultramoderne Saab radars aan boord. In al die jaren hebben de heren samen met een softwareleverancier een eigen softwareprogramma ontwikkeld voor het tankmeetsysteem, wat aan te passen is aan de wensen van de eindgebruiker.

Al met al staan Marco en Erwin al jaren dag en nacht voor hun klanten klaar. Het tankalarmering- en meetsysteem van Hoveko betekent een betrouwbaar en accuraat systeem voor elke binnenvaarttanker.